Зашто божанствена биологија?

Отворио сам овај блог са намером да направим онлајн часове који ће бити сасвим другачији у односу на постојећу школску праксу; не само зато што ће се одвијати путем интернета, већ и зато што би ти „часови“ били нешто између редовне и додатне наставе. Наиме, приказао бих нека егзотична жива бића или процесе који се не могу пронаћи ни у школском програму за основну школу, ни у уџбеницима, како бих дочарао сву лепоту и божанственост биологије. Па, ипак, текстови ће пре свега послужити за утврђивање оних основних појмова рађених током часова. Циљ ми је да утврдимо знање и да популаришемо ову лепу науку.

10 thoughts on “Зашто божанствена биологија?

  1. beliocnjakx каже:

    Biologiju sam oduvek voleo, botaniku naročito, čak sam hteo da upišem fakultet na PMF-u pre više godina, ali jbg. život me odveo na drugu stranu, ali uvek rado volim čitam o tome.

    Pozdrav !

  2. metodicar каже:

    Поздрав,

    драго ми је што се та наклоност временом није изгубила без обзира на тренутну професију. И ја волим да сазнам много ван биологије.

    Хвала на јављању.

  3. Milos Milojevic каже:

    Sa srećom u ovom poduhvatu. Mislim da će ovo izrasti u ozbiljno priručno sredstvo đacima i nastavnicima. Kao autor jednog sličnog projekta mogu da te posavetujem samo da se naoružaš sa mnogo volje i strpljenja i siguran sam da ćeš napraviti odličan sajt-blog sa biološkom tematikom. Problem je što se naši sajtovi sa naučnom i popularno-naučnom tematikom brzo “umore“, i nikada ne dobijemo jedan zaokružen projekat (video sam jedan takav sajt o fizici i astronomiji). Nadam se da ćeš privući još potencijalnih autora jer je to preduslov da jedna ovakva zamisao živahno teče.

    Pozdrav, Miloš (vojvoda sa Istorijske biblioteke).

    • metodicar каже:

      Хвала Милоше на подршци.

      План је да се овакви блогови обједине како за све ђаке, тако и за ђаке моје школе, па се надам да ће заживети не само овај биолошки, већ и блогови разних (школских) области.Надам се да ће ми се временом придружити још неки наставници биологије или природњаци са (макар) гостујућим текстовима.

      У сваком случају, хвала још једном.

  4. ulmawen каже:

    Vrlo lepe teme, napisane na zanimljiv način. Podsetile su me na to koliko sam volela biologiju u osnovnoj školi i koliko sam puno zaboravila. Moglo bi se reći da ste dobili novog (malo) preraslog učenika. =)

  5. nemanja каже:

    biologiju sam oduvek voleo i volim i volecu je uzivam u istrazivanju i da citam o tome najvise volim botaniku i celije.njena carolija me opusta i uzivam.
    pozdrav nemanja

  6. cy3a каже:

    Много леп назив блога – „Божанствена биологија“.

Постави коментар