Јанина прича


Кад је освануо први викенд распуста, нисам имала намеру да се бавим глаголским облицима, скуповима, композиторима, кањонима, праисторијом… Нисам имала намеру да ишта научим или обновим.

Мама, тата, сестра Маша и ја кренули смо у шетњу по Кнез Михајловој улици и Калемегдану и тада смо угледали неко комешање испред Природњачког музеја. Пришли смо да погледамо шта је то и угледали познате облике (али непознате величине) многих гљива. Све су биле ту; од малих шампињона до огромне пухаре тешке 4кг.

Поред сваке гљиве стајао је латински назив, а ту су били и водичи да те називе разјасне. Посао ових водича је да појасне способности, значај и особине разних гљива. На овој изложби могло се приметити и то да су многе отровне гљиве сличне оним јестивим, и зато са њима треба бити врло обазрив! На изложби су изложене чињенице и занимљивости које је прикупило Миколошко друштво Србије.

Ова изложба је била пун погодак за све врсне познаваоце и непознаваоце гљива. Ја лично нисам неки познавалац иако смо о томе учили у школи, али није довољно учити градиво док га практично не примените!

Јана Дробњаковић 5/5 ОШ „Иво Андрић“, Београд

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s